2013. január 2., szerda

A titkos fegyver

Almaecet 

Az alma elterjedésével kialakult több felhasználási forma is, mint például az almabor és további erjesztéssel az almaecet is. Most elmondom, hogy miért is fogyasszuk! :)
  • Rengeteg fontos és értékes tápanyag található benne : kalcium, fluor, magnézium, nátrium, foszfor, szilícium, kálium, sok aminosava, enzime, vitamin, komplex keményítő tartalmaz, nem beszélve béta-karotin- és pektintartalmáról.
  • Fogyasztása serkenti anyagcserét, és jótékony hatással van emésztésre, csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet, vízhajtó, méregtelenítő és étvágycsökkentő hatása van, nem utolsósorban pedig gátolja a zsírok lerakódását!
  • Rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet, antioxidáns-tartalma miatt megköti a szabadgyököket, és nem utolsó sorban jelentős szerepe van a szív- és érrendszeri, valamint a rákos megbetegedések megelőzésében.
  • Gyakran alkalmazzák gyomor- és emésztési problémák enyhítésére, magas vérnyomás és az asztma kezelésére, illetve ízületi gyulladások és migrénes fejfájás esetén is kiváló természetes gyógyír!
Felhasználási javaslat!!
         
Én minden napomat úgy kezdem, hogy egy pohárba kb. egy evőkanálnyi almaecetet teszek és ezt felengedem 3dl vizzel és ezt megiszom, igaz nem a legfinomabb ital de szerintem teljesen megéri!!

Remélem meggyőztelek titeket és kipróbáljátok, ha igen akkor pedig fogyasszátok egészséggel!!

                                                                                                                 AnnaBaba

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése